مبارزه دولت شوروي با بهائيان

مشخصات كتاب

برگرفته از كتاب:
بهائيت آن گونه كه هست / مؤسسه جام جم / چاپ اول / 1387

مبارزه دولت شوروي با بهائيان

دولت اتحاد جماهير شوروي (زمان رياست استالين) از سال 1307ش / 1928م به بعد (خصوصا در آستانه جنگ جهاني دوم: سالهاي 1314 و 1317 / 1935 و 1938 دست به تصرف مشرق‌الاذكار عشق‌آباد زد و آن را تبديل به موزه ساخت. همچنين، در سطحي وسيع، به دستگيري و تبعيد بهائيان به نقاط مختلف روسيه (نظير سيبري) و بعضا ايران پرداخت، اموال و كتبشان را ضبط كرد و محافل و مدارسشان را تعطيل و فعاليتهاي اجتماعي و تبليغاتي‌شان را در عشق‌آباد و ديگر نقاط روسيه ممنوع ساخت. [1] . درك علت برخورد رژيم انقلابي شوروي با بهائيان، چندان مشكل نيست. پيوند آشكار بهائيان (خصوصا در عشق‌آباد) با رژيم ضد انقلابي تزاري، اين فرقه را در چشم انقلابيون كمونيست، آلتي در چنگ امپرياليسم تزاري جلوه مي‌داد كه طبعا با سرنگوني تزار، بايد به تكاپوهاي آنان نيز پايان داده مي‌شد. فضل‌الله صبحي كه مشرق الاذكار و تأسيسات بهائيان در عشق آباد را در زمان تزار از نزديك ديده مي‌نويسد: در «آموزشگاه بهائي‌ها» عكسي از تزار و همسرش بر ديوار نصب بود كه شورشيان كمونيست هنگام قيام بر ضد تزار، آن را پايين كشيدند. نيز در «نمازخانه بهائيان نوشته‌اي بود كه عبد البها درباره پادشاه روس آفرين گفته... و از خدا خواسته بود كه پرچمش را برفرازد و سايه‌اش را بر خاور و باختر بگستراند و هر بامداد كه شاگردان آموزشگاه در آن خانه مي‌آيند شيخ محمد علي» مبلغ بهائي «آن را با آواي خوش مي‌خواند و پس از خواندن مي‌گفت از ته دل بر اين مرد آفرين بگوييد و از خدا بخواهيد كه همه در سايه‌اش بيارمند و... آن نوشته را نيز كه محمد حسين عباس‌اف بسيار زيبا نوشته بود و در شيشه و جام پرزيور جاي داده و در بالاي تالار مشرق الاذكار آويزان كرده بودند، برداشتند و ديگر ياراي آن را نداشتند كه شاه روس را بخوانند و درباره‌اش از خدا گشايش و فيروزي بخواهند». [2] . افزون بر وابستگي آشكار بهائيان روسيه به دربار تزاري، برخي از مطلعين معتقدند كه كشف اسناد دال بر جاسوسي بهائيان براي انگليس نيز (كه «معبود جديد» اين فرقه قلمداد مي‌شد) در برخورد سركوبگرانه حكومت شوروي با بهائيان بي‌نقش نبوده است. خان ملك ساساني (مورخ پر اطلاع معاصر، و سفير ايران در پايتخت عثماني پس از جنگ جهاني اول) در تحليل برخورد تند بلشويكها، ضمن اشاره به پيوند بهائيان با سفارت انگليس و سازمان اينتلجنت سرويس در عصر قاجار مي‌نويسد: «بعد از جنگ بين المللي اول كه حكومت شوروي در روسيه برقرار شد، در عشق آباد كه مركز اجتماع و عمليات بهائيها بود بالشويكها درون مشرق الاذكار شبكه جاسوسي به نفع انگليسها كشف كرده و قريب يكصد نفر از وجوه بهائيهاي آنجا را معدوم ساختند». [3] .

پاورقي

[1] قرن بديع، شوقي، 4 / 122 - 125؛ سالهاي سكوت، خاطرات اسدالله عليزاد، صص 27 - 34، 37، 70، 74، 82 - 83، 89 و 240. پس از فروپاشي شوروي، مشرق الاذكار توسط بهائيان مجددا تصرف و بازگشايي شد.
[2] به نوشته او: «بهائيها هم مات و سر گشته بودند كه چگونه تزار روس كه عبدالبهاء درباره‌اش آفرين گفته... و فرمانروايي جاويد و خوشبختي از برايش خواسته بود، گرفتار چنگ زيردستان خود شد و چون اين گروه، شيوه‌شان اين است كه در هر پيش‌آمدي شادماني كنند و آن را به سود خود دانند گفتند: براي بزرگي و آينده كيش بهائي اين پيش آمد سزاوار بود. چه كه روزگار تزار با همه مهرباني كه به ما كرد و دست ما را در هركار باز گذاشت نمي‌توانستيم مردمي كه پيرو كليساي ارتدكس بودند به كيش بهائي بخوانيم. اكنون صدها هزار بار خدا را شكر كه از اين پس آشكارا همه پيروان كليساي ارتدكس را به اين كيش مي‌خوانيم»! ر.ك، اسناد و مدارك درباره بهائيگري، صص 70 - 72.
[3] دست پنهان سياست انگليس در ايران، ص 102.

درباره مركز تحقيقات رايانه‌اي قائميه اصفهان

بسم الله الرحمن الرحیم
جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ في سَبيلِ اللَّهِ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (سوره توبه آیه 41)
با اموال و جانهاى خود، در راه خدا جهاد نماييد؛ اين براى شما بهتر است اگر بدانيد حضرت رضا (عليه السّلام): خدا رحم نماید بنده‌اى كه امر ما را زنده (و برپا) دارد ... علوم و دانشهاى ما را ياد گيرد و به مردم ياد دهد، زيرا مردم اگر سخنان نيكوى ما را (بى آنكه چيزى از آن كاسته و يا بر آن بيافزايند) بدانند هر آينه از ما پيروى (و طبق آن عمل) مى كنند
بنادر البحار-ترجمه و شرح خلاصه دو جلد بحار الانوار ص 159
بنیانگذار مجتمع فرهنگی مذهبی قائمیه اصفهان شهید آیت الله شمس آبادی (ره) یکی از علمای برجسته شهر اصفهان بودند که در دلدادگی به اهلبیت (علیهم السلام) بخصوص حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شهره بوده و لذا با نظر و درایت خود در سال 1340 هجری شمسی بنیانگذار مرکز و راهی شد که هیچ وقت چراغ آن خاموش نشد و هر روز قوی تر و بهتر راهش را ادامه می دهند.
مرکز تحقیقات قائمیه اصفهان از سال 1385 هجری شمسی تحت اشراف حضرت آیت الله حاج سید حسن امامی (قدس سره الشریف ) و با فعالیت خالصانه و شبانه روزی تیمی مرکب از فرهیختگان حوزه و دانشگاه، فعالیت خود را در زمینه های مختلف مذهبی، فرهنگی و علمی آغاز نموده است.
اهداف :دفاع از حریم شیعه و بسط فرهنگ و معارف ناب ثقلین (کتاب الله و اهل البیت علیهم السلام) تقویت انگیزه جوانان و عامه مردم نسبت به بررسی دقیق تر مسائل دینی، جایگزین کردن مطالب سودمند به جای بلوتوث های بی محتوا در تلفن های همراه و رایانه ها ایجاد بستر جامع مطالعاتی بر اساس معارف قرآن کریم و اهل بیت علیهم السّلام با انگیزه نشر معارف، سرویس دهی به محققین و طلاب، گسترش فرهنگ مطالعه و غنی کردن اوقات فراغت علاقمندان به نرم افزار های علوم اسلامی، در دسترس بودن منابع لازم جهت سهولت رفع ابهام و شبهات منتشره در جامعه عدالت اجتماعی: با استفاده از ابزار نو می توان بصورت تصاعدی در نشر و پخش آن همت گمارد و از طرفی عدالت اجتماعی در تزریق امکانات را در سطح کشور و باز از جهتی نشر فرهنگ اسلامی ایرانی را در سطح جهان سرعت بخشید.
از جمله فعالیتهای گسترده مرکز :
الف)چاپ و نشر ده ها عنوان کتاب، جزوه و ماهنامه همراه با برگزاری مسابقه کتابخوانی
ب)تولید صدها نرم افزار تحقیقاتی و کتابخانه ای قابل اجرا در رایانه و گوشی تلفن سهمراه
ج)تولید نمایشگاه های سه بعدی، پانوراما ، انیمیشن ، بازيهاي رايانه اي و ... اماکن مذهبی، گردشگری و...
د)ایجاد سایت اینترنتی قائمیه www.ghaemiyeh.com جهت دانلود رايگان نرم افزار هاي تلفن همراه و چندین سایت مذهبی دیگر
ه)تولید محصولات نمایشی، سخنرانی و ... جهت نمایش در شبکه های ماهواره ای
و)راه اندازی و پشتیبانی علمی سامانه پاسخ گویی به سوالات شرعی، اخلاقی و اعتقادی (خط 2350524)
ز)طراحی سيستم هاي حسابداري ، رسانه ساز ، موبايل ساز ، سامانه خودکار و دستی بلوتوث، وب کیوسک ، SMS و...
ح)همکاری افتخاری با دهها مرکز حقیقی و حقوقی از جمله بیوت آیات عظام، حوزه های علمیه، دانشگاهها، اماکن مذهبی مانند مسجد جمکران و ...
ط)برگزاری همایش ها، و اجرای طرح مهد، ویژه کودکان و نوجوانان شرکت کننده در جلسه
ی)برگزاری دوره های آموزشی ویژه عموم و دوره های تربیت مربی (حضوری و مجازی) در طول سال
دفتر مرکزی: اصفهان/خ مسجد سید/ حد فاصل خیابان پنج رمضان و چهارراه وفائی / مجتمع فرهنگي مذهبي قائميه اصفهان
تاریخ تأسیس: 1385 شماره ثبت : 2373 شناسه ملی : 10860152026
وب سایت: www.ghaemiyeh.com ایمیل: Info@ghaemiyeh.com فروشگاه اینترنتی: www.eslamshop.com
تلفن 25-2357023- (0311) فکس 2357022 (0311) دفتر تهران 88318722 (021) بازرگانی و فروش 09132000109 امور کاربران 2333045(0311)
نکته قابل توجه اینکه بودجه این مرکز؛ مردمی ، غیر دولتی و غیر انتفاعی با همت عده ای خیر اندیش اداره و تامین گردیده و لی جوابگوی حجم رو به رشد و وسیع فعالیت مذهبی و علمی حاضر و طرح های توسعه ای فرهنگی نیست، از اینرو این مرکز به فضل و کرم صاحب اصلی این خانه (قائمیه) امید داشته و امیدواریم حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف توفیق روزافزونی را شامل همگان بنماید تا در صورت امکان در این امر مهم ما را یاری نمایندانشاالله.
شماره حساب 621060953 ، شماره کارت :6273-5331-3045-1973و شماره حساب شبا : IR90-0180-0000-0000-0621-0609-53به نام مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان نزد بانک تجارت شعبه اصفهان – خيابان مسجد سید
ارزش کار فکری و عقیدتی
الاحتجاج - به سندش، از امام حسین علیه السلام -: هر کس عهده دار یتیمی از ما شود که محنتِ غیبت ما، او را از ما جدا کرده است و از علوم ما که به دستش رسیده، به او سهمی دهد تا ارشاد و هدایتش کند، خداوند به او می‌فرماید: «ای بنده بزرگوار شریک کننده برادرش! من در کَرَم کردن، از تو سزاوارترم. فرشتگان من! برای او در بهشت، به عدد هر حرفی که یاد داده است، هزار هزار، کاخ قرار دهید و از دیگر نعمت‌ها، آنچه را که لایق اوست، به آنها ضمیمه کنید».
التفسیر المنسوب إلی الإمام العسکری علیه السلام: امام حسین علیه السلام به مردی فرمود: «کدام یک را دوست‌تر می‌داری: مردی اراده کشتن بینوایی ضعیف را دارد و تو او را از دستش می‌رَهانی، یا مردی ناصبی اراده گمراه کردن مؤمنی بینوا و ضعیف از پیروان ما را دارد، امّا تو دریچه‌ای [از علم] را بر او می‌گشایی که آن بینوا، خود را بِدان، نگاه می‌دارد و با حجّت‌های خدای متعال، خصم خویش را ساکت می‌سازد و او را می‌شکند؟».
[سپس] فرمود: «حتماً رهاندن این مؤمن بینوا از دست آن ناصبی. بی‌گمان، خدای متعال می‌فرماید: «و هر که او را زنده کند، گویی همه مردم را زنده کرده است»؛ یعنی هر که او را زنده کند و از کفر به ایمان، ارشاد کند، گویی همه مردم را زنده کرده است، پیش از آن که آنان را با شمشیرهای تیز بکشد».
مسند زید: امام حسین علیه السلام فرمود: «هر کس انسانی را از گمراهی به معرفت حق، فرا بخواند و او اجابت کند، اجری مانند آزاد کردن بنده دارد».