بيت العدل، فاقد ولي امر

مشخصات كتاب

برگرفته از:
سايت بهائي پژوهي

مقدمه

از زمانيكه شوقي افندي در سال 1336 فوت نمود تا سال 1342 يعني بمدت شش سال تشكيلات بهائيت بدون رهبري و بدون وجود بيت العدل در حال سردرگمي و سرگرداني بسر مي برد. معلوم نيست در اين مدت شش سال تكليف اجراي احكام بهائيان و پرداخت حقوق الله و پاسخگويي به سوالات شرعي و ديني بهائيان چگونه انجام مي شده است. شكي نيست كه اين دوره شش ساله دوره جدال پنهان ميان اياديان امرالله بر سر تصاحب كرسي رهبري بهائيت بوده و جناحهاي انگليسي و امريكايي و ايراني حاضر در ميان ايادي امر هر يك در صدد بدست گرفتن اين تشكيلات بوده اند. اصولا دعواي ميسن ريمي با همسر امريكايي شوقي (روحيه ماكسول) و نهايتا كنار گذاشتن ميسن ريمي و تشكيل عجولانه بيت العدل در سال 1342 در شهر لندن ناشي از همين امر بوده است. در اين ميان عوامل با نفوذ بهائي كه در زواياي حكومت محمدرضا شاه پهلوي حضور داشتند كمك اسرائيليها و با سوء استفاده از امكانات هواپيمائي ايران و از بيت المال مسلمين در حدود پانصد بهائي را از ايران به لندن اعزام نمودند. از جمله اعتراضات و فريادهاي امام خميني (ره) در سال 1342 به حكومت شاه همين سوء استفاده از بيت المال و امكانات مملكت شيعه براي اعزام بهائيان به لندن بوده است (مراجعه به جلد دوم صحيفه نور حاوي بيانات امام خميني در سال 1342 توصيه مي شود) بهرحال اولين بيت العدل با هر ترفندي بود تشكيل شد ولي بدست امريكائيان افتاد بطوريكه اكثريت اعضاي آن امريكايي شدند. جارلز ميسن ريمي رئيس هيات اياديان امر منصوب شوقي افندي و منشي و ياور او كه به اين جريانات اعتراض داشت راه خود را جدا نمود و گروه جديدي تحت عنوان ريمي ها يا بهائيان ارتودوكس (بهائيان واقعي) را رهبري نمود و عده اي را بدور خود گرد آورد. مهمترين اعتراض آنان عدم حضور ولي امر منصوب شوقي افندي بر بيت العدل نامشروع بوده است و هر گونه احكام و دستورات صادره از اين تشكيلات را لازم الاتباع و مشروع نمي دانند.

سومين ولي امر و رهبر فعلي بهائيان ارتودوكس (حقيقي) كيست؟

ميسن ريمي در سال 1974م فوت نمود و جانشين خود را يك نفر بنام جوئل براي مارنجلا (joel bray marengella) بعنوان (The Third Guardian) سومين ولي امر تعيين نمود. جوئل مارنجلا در زمان ميسن ريمي رئيس محفل ملي بهائيان فرانسه بود و به اتفاق 5 نفر از اعضاي اين محفل در سال 1965م. به ميسن ريمي ابراز وفاداري نمودند. بهمين علت توسط بيت العدل مستقر در حيفا طرد و از جامعه بهائيت اخراج گرديدند و سلام و كلام بهائيان با انان حرام اعلام گرديد و به ناقضين عهد Covenant Breaker معروف ملقب گرديدند. مارنجلا هم اكنون در استراليا زندگي ميكند و طرفداران وي داراي 80 جامعه بهائي در شهر هاي مختلف امريكا تحت عنوان The Bahai Council Of United States فعاليت مي نمايند و مركز آنان در شهر نيو مكزيكو مي باشد مارنجلا در نخستين روز بعد از انتصاب بيانيه مفصلي خطاب به بهائيان عالم صادر نمود و در آن بر غير مشروع و غير واقعي بودن بيت العدل مستقر در حيفا با استناد به منابع و آثار بهائي استدلال نمود و خود را رهبر واقعي و ولي امر سوم بهائيت معرفي كرد...

ديگر مدعيان رهبري بهائيت بعد از مرگ شوقي در ميان غربيها

علاوه بر ميسن ريمي تعداد ديگري از اياديان امر و سركردگان بهائي نيز خود را ولي امر ناميده و انشعاباتي به شرح زير در بهائيت بوجود آوردند: 1- دونالد هاروي متوفي به سال 1991 م. بعد از وي 2 نفر از طرفدارانش به نامهاي ژاكوبس. ا. سوقوميان و برنت ريد خود را ولي امر چهارم ناميده اند. 2- ركس كينگ متوفي به سال 1977م. وي در ايالت لاس وگاس امريكا جامعه تربيت بهائي را بوجود آورد. 3- للاند جنسن متوفي به سال 1996م. وي در ايالت مونتانا تشكيلاتي تحت عنوان بهائيان وفادار به ميثاق امري تاسيس نمود. در اين تشكيلات بايستي در آينده نيز شاهد اينگونه انشعابات بود. در جهان شرق يك بهائي ايراني الاصل به نام جمشيد معاني (ملقب به سماء الله) كه مقيم اندونزي بود با تكرار استدلالهاي ميسن ريمي خود را ولي امر بهائيت معرفي نمود و بهائياني از كشورهاي اندونزي پاكستان ايران و امريكا را تحت عنوان «سمائي» طرفدار خود نموده است.

درباره مركز تحقيقات رايانه‌اي قائميه اصفهان

بسم الله الرحمن الرحیم
جاهِدُوا بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ في سَبيلِ اللَّهِ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (سوره توبه آیه 41)
با اموال و جانهاى خود، در راه خدا جهاد نماييد؛ اين براى شما بهتر است اگر بدانيد حضرت رضا (عليه السّلام): خدا رحم نماید بنده‌اى كه امر ما را زنده (و برپا) دارد ... علوم و دانشهاى ما را ياد گيرد و به مردم ياد دهد، زيرا مردم اگر سخنان نيكوى ما را (بى آنكه چيزى از آن كاسته و يا بر آن بيافزايند) بدانند هر آينه از ما پيروى (و طبق آن عمل) مى كنند
بنادر البحار-ترجمه و شرح خلاصه دو جلد بحار الانوار ص 159
بنیانگذار مجتمع فرهنگی مذهبی قائمیه اصفهان شهید آیت الله شمس آبادی (ره) یکی از علمای برجسته شهر اصفهان بودند که در دلدادگی به اهلبیت (علیهم السلام) بخصوص حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) و امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شهره بوده و لذا با نظر و درایت خود در سال 1340 هجری شمسی بنیانگذار مرکز و راهی شد که هیچ وقت چراغ آن خاموش نشد و هر روز قوی تر و بهتر راهش را ادامه می دهند.
مرکز تحقیقات قائمیه اصفهان از سال 1385 هجری شمسی تحت اشراف حضرت آیت الله حاج سید حسن امامی (قدس سره الشریف ) و با فعالیت خالصانه و شبانه روزی تیمی مرکب از فرهیختگان حوزه و دانشگاه، فعالیت خود را در زمینه های مختلف مذهبی، فرهنگی و علمی آغاز نموده است.
اهداف :دفاع از حریم شیعه و بسط فرهنگ و معارف ناب ثقلین (کتاب الله و اهل البیت علیهم السلام) تقویت انگیزه جوانان و عامه مردم نسبت به بررسی دقیق تر مسائل دینی، جایگزین کردن مطالب سودمند به جای بلوتوث های بی محتوا در تلفن های همراه و رایانه ها ایجاد بستر جامع مطالعاتی بر اساس معارف قرآن کریم و اهل بیت علیهم السّلام با انگیزه نشر معارف، سرویس دهی به محققین و طلاب، گسترش فرهنگ مطالعه و غنی کردن اوقات فراغت علاقمندان به نرم افزار های علوم اسلامی، در دسترس بودن منابع لازم جهت سهولت رفع ابهام و شبهات منتشره در جامعه عدالت اجتماعی: با استفاده از ابزار نو می توان بصورت تصاعدی در نشر و پخش آن همت گمارد و از طرفی عدالت اجتماعی در تزریق امکانات را در سطح کشور و باز از جهتی نشر فرهنگ اسلامی ایرانی را در سطح جهان سرعت بخشید.
از جمله فعالیتهای گسترده مرکز :
الف)چاپ و نشر ده ها عنوان کتاب، جزوه و ماهنامه همراه با برگزاری مسابقه کتابخوانی
ب)تولید صدها نرم افزار تحقیقاتی و کتابخانه ای قابل اجرا در رایانه و گوشی تلفن سهمراه
ج)تولید نمایشگاه های سه بعدی، پانوراما ، انیمیشن ، بازيهاي رايانه اي و ... اماکن مذهبی، گردشگری و...
د)ایجاد سایت اینترنتی قائمیه www.ghaemiyeh.com جهت دانلود رايگان نرم افزار هاي تلفن همراه و چندین سایت مذهبی دیگر
ه)تولید محصولات نمایشی، سخنرانی و ... جهت نمایش در شبکه های ماهواره ای
و)راه اندازی و پشتیبانی علمی سامانه پاسخ گویی به سوالات شرعی، اخلاقی و اعتقادی (خط 2350524)
ز)طراحی سيستم هاي حسابداري ، رسانه ساز ، موبايل ساز ، سامانه خودکار و دستی بلوتوث، وب کیوسک ، SMS و...
ح)همکاری افتخاری با دهها مرکز حقیقی و حقوقی از جمله بیوت آیات عظام، حوزه های علمیه، دانشگاهها، اماکن مذهبی مانند مسجد جمکران و ...
ط)برگزاری همایش ها، و اجرای طرح مهد، ویژه کودکان و نوجوانان شرکت کننده در جلسه
ی)برگزاری دوره های آموزشی ویژه عموم و دوره های تربیت مربی (حضوری و مجازی) در طول سال
دفتر مرکزی: اصفهان/خ مسجد سید/ حد فاصل خیابان پنج رمضان و چهارراه وفائی / مجتمع فرهنگي مذهبي قائميه اصفهان
تاریخ تأسیس: 1385 شماره ثبت : 2373 شناسه ملی : 10860152026
وب سایت: www.ghaemiyeh.com ایمیل: Info@ghaemiyeh.com فروشگاه اینترنتی: www.eslamshop.com
تلفن 25-2357023- (0311) فکس 2357022 (0311) دفتر تهران 88318722 (021) بازرگانی و فروش 09132000109 امور کاربران 2333045(0311)
نکته قابل توجه اینکه بودجه این مرکز؛ مردمی ، غیر دولتی و غیر انتفاعی با همت عده ای خیر اندیش اداره و تامین گردیده و لی جوابگوی حجم رو به رشد و وسیع فعالیت مذهبی و علمی حاضر و طرح های توسعه ای فرهنگی نیست، از اینرو این مرکز به فضل و کرم صاحب اصلی این خانه (قائمیه) امید داشته و امیدواریم حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف توفیق روزافزونی را شامل همگان بنماید تا در صورت امکان در این امر مهم ما را یاری نمایندانشاالله.
شماره حساب 621060953 ، شماره کارت :6273-5331-3045-1973و شماره حساب شبا : IR90-0180-0000-0000-0621-0609-53به نام مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان نزد بانک تجارت شعبه اصفهان – خيابان مسجد سید
ارزش کار فکری و عقیدتی
الاحتجاج - به سندش، از امام حسین علیه السلام -: هر کس عهده دار یتیمی از ما شود که محنتِ غیبت ما، او را از ما جدا کرده است و از علوم ما که به دستش رسیده، به او سهمی دهد تا ارشاد و هدایتش کند، خداوند به او می‌فرماید: «ای بنده بزرگوار شریک کننده برادرش! من در کَرَم کردن، از تو سزاوارترم. فرشتگان من! برای او در بهشت، به عدد هر حرفی که یاد داده است، هزار هزار، کاخ قرار دهید و از دیگر نعمت‌ها، آنچه را که لایق اوست، به آنها ضمیمه کنید».
التفسیر المنسوب إلی الإمام العسکری علیه السلام: امام حسین علیه السلام به مردی فرمود: «کدام یک را دوست‌تر می‌داری: مردی اراده کشتن بینوایی ضعیف را دارد و تو او را از دستش می‌رَهانی، یا مردی ناصبی اراده گمراه کردن مؤمنی بینوا و ضعیف از پیروان ما را دارد، امّا تو دریچه‌ای [از علم] را بر او می‌گشایی که آن بینوا، خود را بِدان، نگاه می‌دارد و با حجّت‌های خدای متعال، خصم خویش را ساکت می‌سازد و او را می‌شکند؟».
[سپس] فرمود: «حتماً رهاندن این مؤمن بینوا از دست آن ناصبی. بی‌گمان، خدای متعال می‌فرماید: «و هر که او را زنده کند، گویی همه مردم را زنده کرده است»؛ یعنی هر که او را زنده کند و از کفر به ایمان، ارشاد کند، گویی همه مردم را زنده کرده است، پیش از آن که آنان را با شمشیرهای تیز بکشد».
مسند زید: امام حسین علیه السلام فرمود: «هر کس انسانی را از گمراهی به معرفت حق، فرا بخواند و او اجابت کند، اجری مانند آزاد کردن بنده دارد».